У Пентагоні розповіли, що саме увійде до нового пакета оборонної допомоги Україні

Читать на русском
Новий пакет став 55-м траншем допомоги, який оцінюється в $300 млн та включає можливості для підтримки потреб України в артилерії, протитанковій обороні й ППО.
news.online.ua

Сполучені Штати у новому пакеті допомоги Україні, який оголосили у вівторок, 12 березня, виділяють додаткові ракети для HIMARS, артилерійські снаряди різних калібрів, зенітно-ракетне й протитанкове озброєння, інші боєприпаси, а також засоби для технічного обслуговування.

Про це речник Пентагону генерал Патрік Райдер повідомляє під час пресбрифінгу.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

«Цей пакет став 55-м траншем допомоги, який оцінюється в $300 мільйонів та включає можливості для підтримки термінових потреб України в артилерії, протитанковій обороні й ППО», - сказав представник оборонного відомства.

Як зазначили у Пентагоні, до пакета входять зенітні ракети Stinger, боєприпаси для HIMARS, 155-мм артснаряди, в тому числі фугасні та касетні, а також 105-мм снаряди. Крім того, новий транш включає 84 протитанкові системи, набої для стрілецької зброї, підривні боєприпаси для ліквідації перешкод, а також запасні частини для техніки й інше допоміжне обладнання.

«Сьогоднішній пакет хоча й забезпечує термінові можливості для ЗСУ, однак цього далеко недостатньо, і єдиний спосіб задовольнити потреби України на полі бою – щоб Конгрес швидко ухвалив законопроєкт із додатковим фінансуванням», - дадоє представник Пентагону.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що США готують новий пакет військової допомоги Україні, вартість якого може сягати 400 мільйонів доларів. Це може бути перший пакет американської допомоги за кілька місяців, тоді як кошти на допомогу Україні заблоковані в Конгресі.

Раніше ЗМІ повідомляли, що адміністрація Джо Байдена розглядає можливість використати близько 200 млн доларів із фінансування американської армії для надання оперативної допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: