Швейцарія приєдналася до 13-го пакету санкцій Євросоюзу проти рф

Читать на русском
Влада Швейцарії прийняла рішення приєднатися до 13-го пакету санкцій Європейського Союзу проти росії.
Фото: Getty Images

Влада Швейцарії прийняла рішення приєднатися до 13-го пакету санкцій Європейського Союзу проти росії.

Про це повідомляється на офіційному сайті швейцарського уряду.

Що сталося з економікою росії за два роки повномасштабної війниЯкі зміни відбулися у російській економіці за два роки повномасштабної війни – на інфографіці.

Згідно зі списком ЄС, Швейцарія запроваджує обмеження проти 106 фізичних та 88 юридичних осіб. Серед них є причетні до виробництва ракет, безпілотників, систем протиповітряної оборони та інших товарів військового призначення для російської армії.

«Нові списки також націлені на російські компанії та приватних осіб, які займаються постачанням до росії оборонної техніки з Корейської Народно-Демократичної Республіки. Санкції також були застосовані до суддів та посадових осіб із окупованих територій України, а також до осіб та організацій, причетних до примусового переміщення українських дітей», – зазначено у заяві.

Крім того, Швейцарія запровадила обмежувальні заходи у сфері торгівлі, спрямовані на запобігання одержанню країною-окупантом «чутливих» товарів та технологій для своєї армії. Зокрема, заборона була запроваджена на експорт товарів подвійного призначення.

Зазначається, що всі заходи набирають чинності з 1 березня 2024 року.

Нагадаємо, ЄС ввів 13-й пакет санкцій проти Росії в п'ятницю, 24 лютого. Списки націлені в першу чергу на військовий та оборонний сектори та пов'язаних з ними осіб, у тому числі на тих, хто бере участь у постачанні озброєння з Північної Кореї до росії.

США також запровадили нові масштабні санкції проти р за фвійну в Україні та смерть Навального.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: