Данія вже готує для України новий пакет військової допомоги

Читать на русском
Прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен оголосила про початок підготовки 16-го пакету військової допомоги Україні.
t.me/V_Zelenskiy_official

Данія в четвер оголосила про 15-й пакет військової допомоги Україні і вже почала готувати наступний пакет.

Про це заявила прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен під час спільної пресконференції із Президентом Володимиром Зеленським.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Ми вже оголосили про 15-й пакет допомоги Україні і вже почали готувати наступний пакет. Ми розуміємо, наскільки вам потрібна наша підтримка для збереження життя. До цього пакета входить зброя, дрони, системи розмінування», – сказала Фредеріксен.

Крім того, Фредеріксен зазначила, що укладена двостороння угода у сфері безпеки передбачає довгострокову співпрацю між країнами, і висловила сподівання, що буде підписано ще багато двосторонніх документів та сформовано міцне партнерство.

«Це дуже чітко покаже росії та путіну, що у вас багато партнерів і друзів, які залишаються з вами і на яких ви можете розраховувати», – додала вона.

Нагадаємо, Україна та Данія 23 лютого офіційно підписали угоду у сфері безпеки. У ній прописано, що у 2024 році Данія виділить на військову підтримку України щонайменше 1,8 млрд євро.

Прем'єрка Данії також вважає, що перші F-16 можуть з'явитись в Україні ще до літа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: