Британія посилить обмеження щодо громадян Китаю – причина

Читать на русском
Уряд Великої  Британії має намір скоротити число громадян Китаю, які можуть в'їжджати в країну в офіційних справах. Це пов'язано зі шпигунською загрозою з боку Пекіна.
Фото: ВВС

Уряд Великої Британії розглядає можливість обмежити кількість громадян Китаю, які можуть в'їжджати до країни в офіційних справах в обхід звичайних візових перевірок. Це зумовлено побоюванням, що цією системою зловживають для завезення шпигунів до Великої Британії.

Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що у колах міністрів та служб безпеки обговорюється перегляд прикордонних правил, які застосовуються до дипломатів та інших осіб, які перебувають на так званій офіційній службі.

Метою такого кроку є примус Китаю та інших країн надавати детальнішу інформацію і відводити більше часу на перевірки.

Обмеження можуть стосуватися кількості осіб, які можуть прибути відповідно до дипломатичних або аналогічних правил, або обсягу офіційної чи спонсорованої державою діяльності, яка не передбачає візи.

«Ймовірне посилення заходів безпеки продиктоване стурбованістю через зростаючий вплив Китаю на у Великій Британії – від університетських кампусів до його участі у найважливіших галузях промисловості.

Минулого року парламентський комітет попередив, що підхід Великої Британії до загрози національній безпеці, яка походить від КНР, «абсолютно неадекватний», оскільки надто багато уваги приділяється короткостроковим економічним вигодам, а не довгостроковим ризикам», – йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, Європейський союз висловив намір запровадити санкції проти китайських компаній за їхню допомогу росії.

Також повідомлялося, що Тайвань виявив шість повітряних куль Китаю, які пролетіли над Тайванською протокою.

Раніше ми розбиралися, в яких країнах Європи викривали російських шпигунів під час повномасштабної війни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: