Тайвань виявив шість повітряних куль Китаю

Читать на русском
Міністерство оборони Тайваню виявило шість китайських повітряних куль, що пролітали над Тайванською протокою. Вони летіли в бік острова.
Фото: CCTV

Міністерство оборони Тайваню виявило шість китайських повітряних куль, які летіли над Тайванською протокою. Одна з них перетнула острів. Це сталося після того, як торік ймовірне використання Китаєм шпигунських повітряних куль стало глобальною проблемою.

Про це повідомляє Reuters.

Гірше, ніж війна в Україні та COVID: експерти спрогнозували економічні наслідки конфлікту на ТайваніВійськовий конфлікт навколо Тайваню за участю Китаю та США може коштувати світовій економіці 10 відсотків ВВП – більше, ніж пандемія та війна в Україні.

Зазначається, що це останній випадок із серії таких польотів, які були зафіксовані за останні півтора місяці.

Раніше цього місяця Міноборони Тайваню в різкій заяві звинуватило Китай у загрозі авіаційній безпеці і веденні психологічної війни проти населення острова за допомогою повітряних куль за кілька днів до виборів на Тайвані 13 січня.

Нагадаємо, можливість використання Китаєм повітряних куль для шпигунства стала глобальною проблемою в лютому минулого року, коли США збили, за їх словами, китайську повітряну кулю, яка використовувалсь КНР для спостереження. Тоді Пекін заявив, що вона була цивільним судном, яке випадково заблукало.

Нагадаємо, нещодавно на Тайвані пройшли президентські та парламентські вибори. На президентських виборах переміг представник демократів.

Також у Тайвані заявили про посилення військової активності Китаю навколо острова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: