У Латвії ексдепутата Сейму засудили за шпигунство на користь росії

Читать на русском
Колишній депутат латвійського Сейму Яніс Адамсонс отримав 8,5 років в'язниці. Його звинуватили у шпигунстві на користь рф, шахрайстві та незаконному зберіганні вогнепальної зброї.
Колишній депутат латвійського Сейму Яніс АдамсонсФото: lz.lv

Колишнього депутата Сейму Латвії Яніса Адамсонса Ризький міський суд засудив до 8,5 років позбавлення волі та пробаційного нагляду за шпигунство на користь російської федерації, шахрайство та незаконне зберігання вогнепальної зброї.

Про це пише видання LSM.

У яких країнах Європи викривали російських шпигунів під час великої війниВикриття російських шпигунів у Європі за період повномасштабної війни в Україні – на інфографіці.

«У справі встановлено, що Яніс Адамсонс незаконно, систематично та цілеспрямовано збирав та передавав через громадянина рф та ексспівробітника КДБ Геннадія Силонова закриту інформацію, а також іншу інформацію іноземній організації, а саме розвідувальній службі, якою в даному випадку була ФСБ рф», – зазначив суддя Ерленс Ернстсонс.

У повідомленні сказано, що Силонова також було визнано винним і засуджено до 7,6 років позбавлення волі з двома роками пробаційного нагляду.

Обидва обвинувачені заперечують свою провину і збираються оскаржити вирок.

Як зазначають журналісти, Яніс Адамсонс був затриманий за підозрою про шпигунство навесні 2021 року. Він працював у Комісії Сейму з оборони, внутрішніх справ і запобігання корупції.

Хоча допуску до держтаємниці у нього не було, проте він мав право брати участь у засіданнях комісії з оборони, на яких посадові особи надавали інформацію обмеженого доступу.

Нагадаємо, ЗМІ підозрюють у шпигунстві головного російського дипломата в Євросоюзі Кирила Логвінова.

Навесні стало відомо, що Норвегія висилає 15 працівників посольства рф, які фактично займалися шпигунством під дипломатичним прикриттям.

Крім того, у Швеції на нафтопереробному заводі затримали громадянку росії, яку запідозрили у корпоративному шпигунстві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: