Вірменія вимагає від Кремля вивести російських прикордонників з аеропорту у Єревані

Читать на русском
Влада Вірменії направила росії офіційного листа про припинення роботи прикордонників країни-агресора в аеропорту Єревана Звартноц.
Фото: росЗМІ

Влада Вірменії направила росії офіційного листа про припинення роботи прикордонників країни-агресора в аеропорту Єревана «Звартноц».

Про це повідомив секретар Ради безпеки Армен Григорян, його цитує News.am.

Пашинян заявив, що не бачить переваг у присутності російських військових у ВірменіїКонфлікт у Нагірному Карабаху показав, що Москва не змогла виконати своїх союзницьких зобовʼязань, сказав Нікол Пашинян.

Він зазначив, що на території головного аеропорту країни мають нести службу саме вірменські, а не російські прикордонники.

«Вірменія має чітку позицію з цього питання та поінформувала про це росію в офіційному листі», – сказав Григорян.

На питання про те, чому рішення було прийняте тільки зараз, секретар Ради безпеки відповів, що після здобуття незалежності Вірменія розвиває свої можливості у різних напрямках.

«На даний момент Вірменія має повну можливість здійснювати повний контроль в аеропорту», - додав він.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна призупинила участь у Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Також повідомлялося, що Вірменія офіційно стала членом Міжнародного кримінального суду і тепер може затримати президента росії володимира путіна по ордеру Гаазького суду у разі його візиту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: