Вірменія планує подати заявку на вступ до Євросоюзу – ЗМІ

Читать на русском
Уряд Вірменії має намір найближчими місяцями подати заявку на вступ країни до Європейського Союзу.
Фото: Пресслужба прем'єра Вірменії

Уряд Вірменії має намір найближчими місяцями подати заявку на вступ країни до Європейського Союзу.

Про це повідомляє портал Hraparak.

Членство в Євросоюзі: скільки часу проходило між початком переговорів та вступом країнСкільки часу минало між початком переговорів та вступом країн до ЄС – на інфографіці. Найшвидше членами стали Австрія, Фінляндія та Швеція.

За інформацією журналістів, кілька днів тому прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян провів закриту зустріч із депутатами парламенту, а також міністрами, секретарем Ради безпеки та керівництвом правлячої партії. На порядку денному стояли питання, пов'язані із початком процесу вступу країни до ЄС.

Пашинян дав зрозуміти, що Захід вимагає практичних кроків щодо зміни зовнішньополітичного курсу. Він заявив, що в нинішній ситуації Вірменія не має іншого вибору, окрім як погодитися з пропозицією Заходу, тому що «росія повернулася до нас спиною».

Під час зустрічі прем'єр також представив терміни подання заявки: Вірменія має підготувати та направити всі необхідні документи не пізніше осені. При цьому деякі парламентарі вважають, що процес подання заявки може затягтися через економічну складову, оскільки зараз Єреван майже повністю пов'язаний із російським ринком.

Було вирішено, що на наступній зустрічі, яка, швидше за все, відбудеться найближчими днями, уряд надасть звіт про можливі наслідки такого кроку. Пашинян також закликав депутатів провести професійний аналіз та обговорити це питання всередині парламенту.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна призупинила участь у Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ).

Також повідомлялося, що Вірменія офіційно стала членом Міжнародного кримінального суду і тепер може затримати президента росії володимира путіна по ордеру Гаазького суду у разі його візиту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: