У Кремлі прокоментували видачу МКС ордера на арешт двох російських командувачів

Читать на русском
У Кремлі заявили, що не визнають ордера суду в Гаазі на арешт командувачів Віктора Соколова та Сергія Кобилаша.
ТАРС/РІА Новини

У Кремлі заявили, що росія не визнає видані Міжнародним кримінальним судом ордери на арешт.

Прессекретаря путіна Дмитро Пєскова цитує «Комерсант».

Кого Міжнародний кримінальний суд звинувачував у злочинах і на якій стадії перебувають справиМіжнародний кримінальний суд у Гаазі за час існування засудив 10 осіб та 4 – виправдав. Справи проти 17 обвинувачених було закрито з різних причин, 14 обвинувачених перебувають на волі й 6 – під вартою.

«Ми не є учасниками статуту, ми не визнаємо це. Це не перше рішення, ми також знаємо, що там ідуть різні закриті процеси, які тримаються в секреті. Відповідним чином ставимося до таких рішень», – заявив Пєсков на брифінгу.

Нагадаємо, напередодні Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт командувача дальньої авіації росії Сергія Кобилаша і командувача Чорноморського флоту рф Віктора Соколова. Їх підозрюють у злочинах, скоєних з 10 жовтня 2022 року до 9 березня 2023-го: йдеться про удари рф по енергетичній інфраструктурі України.

Майже рік тому МКС видав ордер на арешт володимира путіна та дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у незаконній депортації українських дітей. Тоді в росії також заявили, що для них рішення суду в Гаазі ніякого значення не мають.

Російські правоохоронці минулого року відкрили справу проти суддів МКС за статтями про свідомо незаконне взяття під варту та підготовку до нападу на представника іноземної держави. У розшук було оголошено суддів, а прокурору Кариму Хану заочно висунули звинувачення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: