Намагався підірвати пошту: у Запоріжжі затримали агента рф

Читать на русском
Російський агент хотів підірвати вибухівку у поштовому відділенні у Запоріжжі, але його затримали під час спецоперації.
фото СБУ

В результаті багатоетапної спецоперації правоохоронці затримали агента військової розвідки рф, який намагався підірвати відділення пошти в Запоріжжі.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як швидко знаходять коригувальників та виконавців кривавих російських терактівУ МВС підозрюють, що ракетний удар по кафе у селі Гроза міг хтось навести. На інфографіці – як швидко затримували коригувальників найкривавіших ударів рф.

За даними слідства, ворожим посібником виявився місцевий житель.

Як повідомляється, чоловік у власному будинку виготовив саморобний вибуховий пристрій із дистанційним керуванням. Інструкцію для виготовлення вибухівки він отримав від російської спецслужби.

«Готовий пристрій зрадник сховав у коробках з-під фруктів, щоб потім відправити їх до вантажного відділення одного з поштових операторів. Після отримання повідомлення про доставку «замовлення» на пошту фігурант мав привести вибухівку в дію за допомогою телефонного дзвінка», – йдеться у повідомленні СБУ.

За даними відомства, окупанти сподівалися, що підрив установи призведе до численних жертв серед цивільного населення та поширить панічні настрої у прифронтовому місті.

Правоохоронці викрили чоловіка на етапі підготовки теракту

Крім того, під час розслідування СБУ встановила, що додатковим завданням російського агента було виявлення місць масового зосередження особового складу та техніки ЗСУ.

Російському агенту повідомили про підозру за двома статтями ККУ. Йому загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, у Дніпрі та Харкові затримали коригувальників російських ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: