Глава МЗС Угорщини висунув вимогу для проведення зустрічі Зеленського та Орбана

Читать на русском
Угорський уряд не бачить передумов для проведення зустрічі між прем'єр-міністром Орбаном та президентом України Зеленським.
Фото: hungarytoday.hu

Угорський уряд не бачить передумов для проведення зустрічі між прем'єр-міністром Віктором Орбаном та президентом України Володимиром Зеленським.

На цьому наголосив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто на пресконференції 5 березня.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

За його словами, українська сторона нібито не запропонувала нічого нового для вирішення питання прав нацменшин, а відповідь Києва на 11 вимог Будапешта щодо відновлення прав угорської меншини була «неконструктивною».

Міністр додав, що найближчими днями Угорщина направить Україні свою офіційну відповідь щодо питання нацменшин.

«Поки Україна не ухвалить необхідного законодавства для відновлення прав угорської національної громади, умови для зустрічі на високому рівні просто не можуть бути створені», – стверджує Сійярто.

Нагадаємо, що Зеленський та Орбан зустрічалися на інавгурації президента Аргентини Хав'єра Мілея, яка відбулася на початку грудня. Український лідер уже розкрив подробиці тієї розмови з Орбаном.

Раніше Орбан повідомив, що прийняв запрошення Володимира Зеленського провести двосторонню зустріч. При цьому він не називав термінів проведення таких переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: