Орбану не сподобалося, що Кулеба назвав його «проугорським» політиком

Читать на русском
Прем'єр Угорщини Орбан розкритикував заяву глави МЗС України Дмитра Кулеби, який назвав її проугорським політиком.
Фото: AFP

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан розкритикував нещодавнє висловлювання міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, який назвав його і главу МЗС Петера Сійярто проугорськими політиками.

Заяву Орбана цитує портал Telex.

Порівнював із Афганістаном і не бачить переможцем: що прем'єр Угорщини Орбан говорив про УкраїнуМайже кожне висловлювання угорських політиків про Україну та війну провокує скандал. На інфографіці – найрезонансніші заяви Віктора Орбана.

За його словами, Угорщина є суверенною державою, яка не потребує схвалення інших країн.

«Мені байдуже, що вони про це думають. Країна не може опускатися до того, щоб розповідати прем'єр-міністрові та міністру закордонних справ Угорщини, ким вони є», – сказав Орбан.

Він додав, що Угорщині «не потрібен штамп кошерності від іншої країни», навіть якщо Кулеба зробив таку заяву в якості дружнього жесту.

«Щодо тисячолітньої Угорської держави, з яких пір нам потрібно, щоб наші сусіди-слов'яни визначали, хто ми? Можливо, вони мали на увазі це як дружній жест, але ви не можете сказати це про країну з самоповагою, або якщо так, то не дивуйтеся, якщо вони вдають, що нічого не чули», – заявив угорський прем'єр.

Нагадаємо, 30 січня глава українського МЗС, відповідаючи на запитання журналіста, сказав, що Орбан та Сійярто є проугорськими, а не проросійськими політиками. За його словами, це підтверджується позицією обох щодо територіальної цілісності України.

Раніше Сійярто заявив, що особиста зустріч Орбана із президентом України Володимиром Зеленським відбудеться лише після виконання умов Угорщини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: