Гроші на допомогу Україні треба знайти негайно – міністр оборони Фінляндії

Читать на русском
Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен закликає Захід посилити військову підтримку України й негайно знайти гроші на снаряди.
Міністр оборони Фінляндії Антті ХяккяненФото: Reuters

Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен закликав західних партнерів посилити підтримку України у війні з росією. Зокрема, знайти кошти на закупівлю снарядів для української армії.

Про це пише Yle.

Вгамувати снарядний голод: яку допомогу з боєприпасами вже анонсували союзники цього рокуУкраїна гостро потребує боєприпасів, на інфографіці – яку допомогу вже пообіцяли цього року західні союзники.

Він зазначив, що Європа не усвідомила серйозності війни крізь призму історії та не надала Україні достатньої підтримки.

Антті Хяккянен нагадав, що ЄС цьогоріч планує поставити Україні мільйон артилерійських снарядів. Своєю чергою Чехія повідомила, що знайшла 800 тисяч снарядів, які можна придбати за межами ЄС, та звернулася до інших країн ЄС і НАТО з проханням допомогти у фінансуванні закупівель. Вартість цих боєприпасів сягає близько 1,3 млрд євро. Втім рішення про фінансування поки що не ухвалено.

«Гроші на підтримку озброєнь в Україні мають бути знайдені негайно», – сказав Хяккянен.

Також глава Міноборони наголосив на важливості збільшення власного виробництва озброєнь у країнах ЄС. Певні успіхи в цьому вже є, зазначив Хяккянен.

«Європейські країни змогли збільшити власне виробництво, і вони близькі до досягнення мети», – сказав він.

Нагадаємо, чеська ініціатива із закупівлі 800 тисяч боєприпасів для України поза межами Європейського Союзу, яку спільно фінансують різні держави, зможе здійснити перші поставки до Києва через кілька тижнів.

Раніше президент Фінляндії зробив заяву про підтримку України.

Також недавно Швеція оголосила про рекордний пакет військової допомоги для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: