Президент Фінляндії зробив заяву щодо підтримки України

Читать на русском
Новий президент Фінляндії Александр Стубб наголосив на важливості подальшої оборонної та фінансової підтримки України Заходом.
Фото: AFP 2024 / VESA MOILANEN

Новообраний президент Фінляндії Александр Стубб переконаний, що західні партнери України повинні безперервно підтримувати її у війні з росією.

Про це він заявив на Мюнхенській конференції з безпеки, пише фінське видання Yle.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Якби Захід не підтримав Україну, вона б більше не існувала», – сказав політик журналістам, які запитали його, чи не зазнав Захід невдачі у підтримці України.

Також він припускає, що для російського диктатора володимира путіна питання України, зокрема її захоплення, є «першочерговою проблемою».

Водночас лідер Фінляндії визнав, що актуальною проблемою є постачання Україні, та наголосив, що підтримка з боку Заходу – як економічна, так і військова – має бути безперервною.

«Путін розуміє лише силу. Як тільки ви покажете будь-яку слабкість – він нападе», – підкреслив Стубб.

Нагадаємо, Україна отримає від Фінляндії пакет військової допомоги на 190 млн. євро.

Також 18 лютого стало відомо, що Данія передасть Україні всю свою артилерію.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус сказав, що країни Європи прислухалися до закликів Німеччини та збільшують обсяги допомоги Україні, а також попередив США про наслідки у разі відмови Україні у допомозі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: