ЦАХАЛ розпочав новий масштабний наступ на півдні Гази

Читать на русском
Сили оборони Ізраїлю почала новий великий наступ на півдні Сектора Газа. Операція супроводжується серйозними бойовими діями з бойовиками організації ХАМАС.
Фото: cdnimages.absatz.media

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала новий великий наступ на західний район Хан-Юніса на півдні сектора Гази, де, на відміну від північної частини, ховаються багато мирних жителів.

Про це повідомляє The Times of Israel.

Зазначається, що новий наступ ЦАХАЛ, який розпочався вчора серією авіаударів по об'єктах ХАМАС, має на меті зруйнувати військову структуру бойовиків в районі Хан-Юніса. У ньому беруть участь чотири бригади на чолі з 98-ю дивізією.

Військові заявляють, що з сьогоднішнього ранку близько 50 бойовиків ХАМАС, в тому числі кілька командирів, були вбиті наземними військами командос, десантників, Гіваті і 7-ї бригади.

Солдати оточили табір біженців Хан-Юніс і починають маневрувати в ньому, оскільки там розташовано кілька об'єктів ХАМАС.

Армія оборони Ізраїлю заявляє, що знає, де ховаються цивільні особи у цьому районі і намагатиметься не завдавати їм шкоди під час своїх операцій.

Нагадаємо, Ізраїль відмовився припинити бойові дії в Газі в обмін на визволення заручників.

Також прем'єр Ізраїлю відкинув можливість створення палестинської держави.

20 січня в Ізраїлі відбулися масові протести з вимогою відставки Нетаньяху, припинення війни та повернення заручників, які утримували бойовики ХАМАС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: