Байден розраховує на припинення вогню у Секторі Гази найближчим часом

Читать на русском
Президент США Джо Байден заявив, що сподівається на припинення вогню у конфлікті між Ізраїлем та ХАМАС у Секторі Гази вже до 4 березня.
Фото: Reuters

Президент США Джо Байден заявив, що припинення вогню в Газі може розпочатися до початку наступного тижня. Він підкреслив, що переговори за участю Ізраїлю, США, Єгипту, Катару і ХАМАС близькі до досягнення угоди.

Про це пише The Hill.

Який обсяг допомоги США надають Україні та ІзраїлюЯкий обсяг допомоги Штати надавали Україні та Ізраїлю з 2014 року – на інфографіці. Підтримка Ізраїлю була приблизно на одному рівні, України – зростала.

«За словами мого радника з питань нацбезпеки, ми близькі до цього рішення. Хоча ми ще не зробили цього, та я сподіваюся, що до наступного понеділка ми досягнемо припинення вогню», – сказав Байден журналістам.

Заява президента США пролунала в той час, коли сторони конфлікту, ймовірно, досягли певних домовленостей на переговорах у Катарі, які спрямовані, зокрема, на звільнення заручників, захоплених бойовиками ХАМАС 7 жовтня 2023 року.

Також відомо, що у неділю, 25 березня, радник президента з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що він сподівається на досягнення угоди найближчими днями.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу захистив дії військових ЦАХАЛ у Секторі Гази, заявивши, що США зробили б «набагато більше», якби зіткнулися з терористичною атакою, подібною до нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

Також нещодавно Міжнародний суд ООН у Гаазі розпочав слухання щодо правових наслідків дій Ізраїлю на палестинських територіях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: