Ізраїль оголосив президента Бразилії персоною нон грата через заяву про Сектор Гази

Читать на русском
Глава МЗС Ізраїлю Ісраель Кац у понеділок, 19 лютого, оголосив президента Бразилії Луїса Інасіу Лулу да Сілву персоною нон грата.
Фото: Getty Images

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац у понеділок, 19 лютого, оголосив президента Бразилії Луїса Інасіу Лулу да Сілву персоною нон грата.

Про це повідомляє i24News.

Ізраїль закликає згорнути діяльність агентства ООН у Секторі ГазиІзраїль вимагає припинити діяльність агентства ООН з питань палестинських біженців у Секторі Гази після повідомлень про причетність співробітників UNRWA до нападу бойовиків ХАМАС.

За словами Каца, лідер Бразилії залишатиметься у цьому статусі доти, доки не вибачиться та не відмовиться від порівняння дій Ізраїлю у Секторі Гази з Голокостом.

«Ми не забудемо і не пробачимо. Це серйозний антисемітський напад. Від мого імені та від імені громадян Ізраїлю скажіть президентові Лулі, що він персона нон грата в Ізраїлі, доки він не забере свої слова назад», – сказав міністр.

Раніше Лула да Сілва заявив, що те, що відбувається в Секторі Гази, можна порівняти хіба що з одним періодом в історії – «коли Гітлер вирішив вбивати євреїв». Він також сказав, що це війна «між високопідготовленою армією з одного боку та жінками з дітьми – з іншого».

Нагадаємо, сьогодні суд у Гаазі розпочав слухання щодо дій Ізраїлю на палестинських територіях. В усному розгляді візьмуть участь 52 держави та три міжнародні організації.

А наприкінці січня суд ООН зобов'язав Ізраїль вжити всіх заходів, щоб запобігти геноциду в Секторі Гази. Водночас, суд не наказав негайно припинити вогонь у зоні бойових дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: