У ГУР розповіли деталі місії порятунку українців з Сектора Газа

Читать на русском
Головне управління розвідки Міноборони, яке було відповідальне за порятунок українців з Сектора Газа, розкрило деталі місії.
Getty Image

Головне управління розвідки Міноборони, яке було відповідальне за порятунок українців з Сектора Газа, розкрило деталі місії.

Про це йдеться на сайті українських розвідників.

Як розповів один з бійців ГУР, управління отримало завдання з порятунку українців з Сектору Газа відразу після нападу ХАМАС, 7 жовтня минулого року. Тоді ситуація була дуже чутливою як для сприйняття в Україні, так і серед західних партнерів та в арабських країнах.

У ГУР відразу розробили декілька варіантів евакуації, однак українській стороні доводилося декілька разів ухвалювати нові рішення. Перші українці були евакуйовані 7 листопада зеленим коридором.

У розвідці додали, що було декілька етапів евакуації. Перший – це подання списків громадян для затвердження, потім українців у певні дні виводили з території Гази.

Офіцер ГУР розкрив деталі місії у секторі ГазаГоловне управління розвідки МО України

«Ми вийшли швидше, ніж громадяни російської федерації, що також було приємним результатом нашої роботи», – розповів учасник операції порятунку.

За його словами, операція закінчилася у грудні 2023 року, коли вийшла третя група громадян, яка була найбільшою. Далі евакуація проводилася меншими групами за участю посольства.

Нагадаємо, станом на 31 січня кількість загиблих палестинців у Секторі Гази внаслідок бойових дій між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС сягнула 26 900 осіб.

До слова, нещодавно Ізраїль закликав згорнути діяльність агентства ООН у Секторі Гази.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: