За добу на фронті відбулось понад 70 бойових зіткнень з ворогом: де саме точилися бої

Читать на русском
Російська армія за добу здійснила по позиціях Сил оборони і населених пунктах України загалом один ракетний і 48 авіаційних ударів, а також 60 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.
Генштаб ЗСУ

Сили оборони України протягом доби відбили 55 ворожих атак. Росіяни 22 рази намагалися прорвати оборону українських військ на Новопавлівському напрямку, при цьому на Авдіївському напрямку відбито 14 атак.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Як зазначається, протягом доби відбулося 70 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 1 ракетний та 48 авіаційних ударів, здійснив 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Повітряні сили показали відео палаючого російського літака Су-34Повітряні сили показали відео палаючого російського літака Су-34, який українські захисники збили 1 березня на Маріупольському напрямку.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Свеса Сумської області.

На Куп’янському напрямку ворог 4 рази атакував українські позиції в районі населеного пункту Табаївка Харківської області. Противник завдав авіаційних ударів в районі населеного пункту Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито 7 атак противника в районах населених пунктів Терни та Ямполівка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону українських військ.

На Бахмутському напрямку силами оборони відбито 11 атак противника в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка Донецької області, де ворог намагався покращити своє тактичне положення.

На Авдіївському напрямку захисниками відбито 14 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Невельське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де ворог 22 рази намагався прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку ворог провів 1 безуспішну атаку в районі населеного пункту Роботине Запорізької області.

За добу ЗСУ на півдні знищили три склади боєприпасів ворога та збили понад 250 дронівУкраїнські військові продовжують ліквідовувати ворога. На Таврійському напрямку за 1 березня воїни знищили три склади боєприпасів росіян та чотири засоби ППО.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Противник здійснив 1 безуспішну спробу штурму в районі населеного пункту Кринки Херсонської області.

Протягом доби українська авіація завдала ударів по восьми районах зосередження особового складу російських військ. Повітряні сили ЗСУ в суботу надвечір збили ворожий винищувач-бомбардувальник Су-34. Підрозділи українських ракетних військ уразили ще один артилерійський засіб загарбників.

Нагадаємо, що ЗСУ за останню добу знищили ще 960 окупантів. З початку повномасштабної війни втрати ворога становлять 415 тисяч 640 військових.

Такод відомо, що російські військові облаштували склад боєкомплекту в промисловій будівлі в Олешках Херсонської області. Втім українським захисникам вдалося знищити його.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: