Атака на Одесу: у ЗСУ припустили, що ворог міг використати «шахед» з посиленою боєголовкою

Читать на русском
Окупанти під час нічного удару дронами по Одесі та області використали модернізовані шахеди, повідомили у ЗСУ.
Фото: ДСНС

Окупанти під час нічного удару дронами по Одесі та області використовували модернізовані «шахеди». Вони змінили тактику, щоб завдати більшої шкоди українській інфраструктурі та цивільному сектору.

Про це заявила начальниця пресцентру Об'єднаного командування Південь Наталія Гуменюк, її цитує Novyny.live.

За її словами, сьогодні вночі ворожі дрони летіли низько над промисловою інфраструктурою та житловими будинками та, ймовірно, несли на собі посилену бойову частину.

«Вони модифікують свої дрони, збільшуючи двигуни та бойову частину. Цілком можливо, що у дрона, що влучив у будинок, могла бути посилена бойова частина. Це вже встановить слідство», – сказала Гуменюк.

Вона додала, що робота сил ППО вночі була ускладнена тим, що «шахеди» летіли на низькій висоті та атакували одразу з кількох напрямків, зокрема з боку Чорного моря. Незважаючи на це, ЗСУ на півдні збили 7 ворожих дронів.

Нагадаємо, в Одесі внаслідок атаки дрона зруйновано частину під'їзду із 18 квартир. Загинуло троє людей, ще вісім отримали поранення. Рятувальники продовжують розбирати завали.

Президент Володимир Зеленський вже відреагував на нову нічну атаку російської армії по Україні та закликав союзників надати більше систем ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: