Президент висловився, як можна захистити Харків від обстрілів

Читать на русском
Володимир Зеленський припустив, що одного посилення системи ППО у Харкові буде недостатньо, щоб закрити місто від обстрілів.
president.gov.ua

Майже єдиний спосіб захистити Харків від ракетних обстрілів ворога – це відтіснити росіян. Адже ракета С-300 долітає до міста приблизно за хвилину. І одного посилення ППО замало.

Таку думку висловив президент України Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте 1 березня у Харкові.

Удар по нафтобазі у Харкові: названо орієнтовну суму збитків довкіллюПісля удару по нафтобазі у Харкові витекло близько 3 тисяч тонн нафти, яка потрапила до річок. Орієнтовна шкода від забруднення водних об'єктів становить понад 30 млн гривень.

«Можна довго говорити про те, чим збивати С-300. Ми розуміємо, чого не вистачає. Ми знаємо, які високі ризики, коли за хвилину ракета влучає у цивільну ціль. Ми розуміємо, що тут потрібний комплексний захист. І найголовніше, діяти не лише посилюючи ППО у Харкові та регіоні, а й треба відтісняти росіян на довшу відстань», – заявив Зеленський.

Президент зазначив, що якщо не відтіснити ворога якнайдалі – захистити Харків від атак буде складно. Водночас влада та партнери продовжать шукати можливості для посилення ППО.

Нагадаємо, Володимир Зеленський у п'ятницю, 1 березня, під час свого візиту до Харкова провів засідання військового кабінету.

Раніше у ЦПД спростували фейк росіян про «підготовку до здачі Харкова».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: