Удар по нафтобазі у Харкові: названо орієнтовну суму збитків довкіллю

Читать на русском
Після удару по нафтобазі у Харкові витекло близько 3 тисяч тонн нафти, яка потрапила до річок. Орієнтовна шкода від забруднення водних об'єктів становить понад 30 млн гривень.
Фото: ДСНС

Удар російських військ на нафтобазі в Харкові завдав довкіллю збитків на понад 30 млн гривень.

Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

По яких нафтобазах та НПЗ в Україні била росія під час повномасштабної війниРосіяни за час повномасштабної війни, особливо у першій половині 2022 року, здійснили десятки атак на нафтобази та НПЗ в Україні. Докладніше – на інфографіці.

Внаслідок удару по об'єкту витекло близько 3 тисяч тонн нафти, яка потрапила у річки Уди, Лопань, Немишля, Харків. Приблизна площа забрудненої водної поверхні становить 780 тис. кв. м. Фахівці зробили загородження, щоб нафтова пляма не поширювалася далі за течією.

«Маємо перші орієнтовні підрахунки збитків від забруднення водних обʼєктів. Вони складають понад 30 млн гривень. Для остаточного розрахунку потрібно провести ще низку досліджень, відібрати проби та покласти цей кейс в загальний кошик злочинів проти довкілля, які росія чинить на нашій території», – цитує міністра пресслужба Кабміну.

Стрілець нагадав, що з початку повномасштабної війни зафіксовано понад 3800 випадків збитків довкіллю. Розмір збитків становить майже 2,2 трлн гривень.

Нагадаємо, увечері 9 лютого росіяни вдарили дроном по нафтобазі у Харкові. В результаті загинули семеро людей. В одному із приватних житлових будинків внаслідок потужної пожежі загинула родина із 5 осіб. Загалом вигоріла половина вулиці поряд з об’єктом – знищено 15 приватних житлових будинків. Постраждали близько 60 людей.

Пожежу після атаки вдалося ліквідувати лише 12 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: