Більше артилерії та спільного виробництва: Зеленський підбив підсумки закордонних візитів

Читать на русском
Президент Зеленський повідомив, що в ході останніх міжнародних візитів вдалося домовитися з партнерами про нові пакети військової допомоги та співробітництво у сфері оборони.
Фото: Офіс президента України

У ході останніх міжнародних візитів керівництву України вдалося домовитися з партнерами про нові пакети військової допомоги та співробітництво у сфері оборони.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до нації.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Кілька підсумків щодо візитів. Головне – є нові оборонні домовленості, нові пакети. Буде більше артилерії та більше нашого спільного виробництва з партнерами. Були хороші перемовини в Албанії – як завжди, принципова підтримка», – сказав глава держави.

За його словами, під час другого саміту «Україна - Південно-Східна Європа» відбулися «хороші зустрічі» з представниками Хорватії, Чорногорії, Північної Македонії, Молдови, Боснії та Герцеговини, Сербії.

«Усі деталі зараз публічно озвучувати не варто, але можу сказати: вдалося досягти саме того, на що ми розраховували. Плюс усі учасники саміту візьмуть участь у Глобальному саміті миру – першому саміті щодо Формули миру на рівні лідерів», – повідомив президент.

Зеленський також розповів, що в Саудівській Аравії у нього відбулася «дуже глибока, позитивна розмова» зі спадкоємцем принцом Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.

«Вдячний за увагу до України, за поради. Ми маємо забезпечити якнайширшу участь народів світу у розв’язанні глобальних питань – саме таким є питання відновлення повної сили міжнародного права й недопущення агресій», – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, що у Тирані президент України та прем'єр-міністр Албанії підписали Договір про дружбу та співпрацю.

Раніше Зеленський відреагував на заяви про можливе відправлення військ союзників до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: