Зеленський та прем'єр Албанії підписали договір про співробітництво: деталі

Читать на русском
Україна та Албанія розвиватимуть взаємовигідну співпрацю у галузі торгівлі, економіки, науки та технологій, культури.
president.gov.ua

У Тирані президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Албанії Еді Рама підписали Договір про дружбу та співпрацю між Україною та Республікою Албанія.

Про це повідомила пресслужба ОПУ.

Безпекові угоди: з якими країнами Україна підписала договори та яку допомогу отримаєЯку допомогу Україна отримає у 2024 році від країн, з якими підписала угоди у сфері безпеки.

Документ сприятиме розвитку співпраці з Албанією та зміцненню позицій України у Балканському регіоні.

Згідно з договором, Україна та Албанія розвиватимуть взаємовигідне співробітництво в галузі торгівлі, економіки, науки й технологій, культури, освіти, охорони здоров’я, засобів масової інформації, туризму та спорту.

«Передбачається також встановлення комерційних контактів між державними і приватними підприємствами та організаціями двох держав. Крім того, сторони співпрацюватимуть у сфері охорони довкілля, застосування екологічно чистих технологій та раціонального використання природних ресурсів», – розповіли в ОПУ.

Також Україна та Албанія забезпечуватимуть розширення контактів між громадянами та державними й недержавними організаціями, профспілками, навчальними та культурними закладами, молодіжними і спортивними організаціями двох держав.

Крім того, Україна та Албанія співпрацюватимуть у питаннях боротьби з організованою злочинністю, тероризмом, наркоторгівлею, торгівлею людьми, контрабандою всіх видів, зокрема й культурних та історичних цінностей.

Нагадаємо, раніше Зеленський розповів деталі візиту до Албанії.

27 лютого Зеленський був у Саудівській Аравії, де зустрічався з наслідним принцом Мухаммадом бін Салманом аль Саудом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: