У ГУР заявили, що вже мають списки людей, яких ворог може залучити до операції «Майдан-3»

Читать на русском
Українська розвідка вже знає, кого росія може залучити до поширення деструктивних наративів у рамках спецоперації Майдан-3.
Фото: Укрінформ

Українська розвідка вже знає, кого росія може залучити до поширення деструктивних наративів та впливу на суспільно-політичну ситуацію в країні в рамках спецоперації «Майдан-3».

Таку заяву зробив представник воєнної розвідки Андрій Юсов в інтерв'ю Радіо Свобода.

У ГУР розповіли, скільки грошей витратили росіяни на кампанію «Майдан-3»Операція Майдан-3, розроблена Кремлем для загострення ситуації в Україні, стала найдорожчою російською ІПСО із 2014 року. Про це повідомили у ГУР.

За його словами, ворог контактує з такими людьми не напряму, а через посередників. Юсов стверджує, що серед таких осіб є громадські та політичні діячі, а також лідери громадської думки.

«Я зараз не можу називати конкретні прізвища. Є списки людей, по яких ворог працює, і є завдання залучати їх для поширення своєї риторики і впливу на суспільно-політичну ситуацію в країні. Це десятки людей, якщо ми говоримо про впливові категорії. Не напряму, тобто це не завжди означає, що до людини звертається хтось із «червоною зіркою». Це може бути вихід на посередників через нейтральні теми», – розповів Юсов.

Він додав, що для досягнення цілей операції «Майдан-3» веде роботу як в Україні, так і в інших країнах. Зокрема, Кремль активно створює та купує канали та акаунти у соціальних мережах.

«Зараз буквально в живому часі продовжується активна «закупівля» різноманітних інструментів – починаючи від телеграм-каналів, сторінок в різноманітних соцмережах, і до виходів на лідерів суспільної думки», - сказав представник ГУР.

Нагадаємо, першим, хто розповів про підготовку кампанії Майдан-3, став президент Володимир Зеленський у листопаді минулого року. Він заявив, що мета росії – створити хаос усередині країни, щоб «змістити президента».

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що росія щотижня розповсюджує десятки мільйонів дезінформаційних постів про Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: