Рф готує чергову хвилю дезінформації щодо обміну полоненими

Читать на русском
Найближчим часом росія запустить хвилю дезінформації щодо причин призупинки обмінів військовополоненими. Таким чином окупанти намагатимуться виправдати свою бездіяльність.
Фото nv.ua

Російська федерація намагатиметься виправдати свою бездіяльність у питанні обміну військовополоненими. Для цього планують запустити чергову хвилю дезінформації.

Про це повідомляє пресслужба Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

У дописі відзначають, що метою кампанії з дезінформації є спроба дестабілізувати ситуацію всередині українського суспільства та посіяти недовіру до державних органів, які займаються організацією обмінів полоненими.

«З літа цього року, не зважаючи на всі зусилля України з продовження гуманітарної місії повернення військовополонених, уповноважені представники російської сторони систематично ускладнюють обмінний процес», – йдеться у повідомленні.

Аби виправдати свою бездіяльність рф готує звинувачення проти України.

Зазначається, що з українського боку в перемовному процесі нічого не змінилось відтоді, як вдавалося повертати додому до більше 300 воїнів щомісяця. Тим часом російських військовополонених утримують згідно з нормами міжнародного гуманітарного права. Також до них є безперешкодний доступ місій Міжнародного комітету Червоного Хреста, чого досі не забезпечила російська сторона.

«Україна і Координаційний штаб щодня працюють над поверненням усіх наших оборонців та пошуком зниклих безвісти. Перемовний процес з протилежною стороною триває. Ми готові передавати російських військовополонених до їхніх родин лише повертаючи додому наших Захисників та Захисниць», – додають у штабі.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив, що обміни військовополоненими з росією тривають часто непублічно й іноді прямо на полі бою.

Раніше ж писали, що з серпня цього року російська сторона фактично заморозила обмін полоненими з Україною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: