У ГУР розповіли, скільки грошей витратили росіяни на кампанію «Майдан-3»

Читать на русском
Операція Майдан-3, розроблена Кремлем для загострення ситуації в Україні, стала найдорожчою російською ІПСО із 2014 року. Про це повідомили у ГУР.
Сергій Кирієнко та володимир путінФото: DPA/Picture Alliance

Операція «Майдан-3», розроблена Кремлем для розпалювання ворожнечі та загострення протиріч в Україні, стала найдорожчою російською ІПСО з 2014 року.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Черняк у коментарі виданню Бабель.

Данілов заявив про активізацію російських шпигунів в УкраїніРосія за останні два місяці активувала мережу сплячих шпигунів в Україні, заявив Олексій Данілов. Мета Кремля – внутрішня дестабілізація.

За його словами, країна-окупант уже витратила на кампанію понад 1,5 млрд доларів США. Частина коштів – приблизно 250 млн доларів – пішла на поширення російських наративів у Telegram.

Він додав, що востаннє Кремль виділяв такі великі кошти під час Революції гідності у 2014 році.

Цьогорічною кампанією «займаються підрозділи, створені у всіх російських спецслужбах», у тому числі в Генштабі ЗС рф, ФСБ та адміністрації путіна.

«Наприклад, за проєкт осінньо-зимової дестабілізації в Україні відповідає перший заступник адміністрації путіна Сергій Кирієнко. Також у кремлівському задумі змістити акценти із зовнішньої загрози на внутрішні суперечності в Україні бере участь заступник глави уряду росії Владислав Сурков, який раніше був ідеологом так званого проекту «Новоросія», – йдеться у публікації.

Нагадаємо, першим, хто розповів про підготовку кампанії Майдан-3, став президент Володимир Зеленський. Він заявив, що мета росії – створити хаос усередині країни, щоб «змістити президента».

За кілька днів після цього Зеленський заслухав доповідь голови СБУ з питань нацбезпеки. За підсумками зустрічі президент заявив про «нові результати у протидії ворожим операціям та колаборантам».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: