У Раді спростували інформацію про заборону на вступ до вишів для дітей ухилянтів

Читать на русском
У Верховній раді запевнили, що в Україні не вводитимуть заборону на вступ до вищих навчальних закладів для дітей ухилянтів.
rada.gov.ua

У Верховній раді запевнили, що в Україні не вводитимуть заборону на вступ до вищих навчальних закладів для дітей ухилянтів.

Про це повідомив лідер фракції «Слуга народу» у Верховній раді, члена комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Давид Арахамія у Telegram.

Нові правила мобілізації, військового обліку та служби: що тепер пропонує КабмінДеталі нового урядового законопроєкту про мобілізацію – на інфографіці. Правила вручення повісток, відстрочка від мобілізації, бронювання військовозобов'язаних.

Сьогодні у ЗМІ з’явилась інформація від члена Комітету оборони та нацбезпеки та народного депутата Вадима Івченка, що у новому законопроєкті про мобілізацію пропонують відмовляти в держпослугах ухилянтам. Мова йшла про те, що діти ухилянтів нібито не зможуть вступати до вищих навчальних закладів.

«Спростовуємо черговий фейк, який, на жаль, розлетівся у ЗМІ. Ніхто не має наміру обмежувати дітей у праві на освіту. Таких планів у Верховної ради немає, не було і не буде! Навіть у контексті змін до правил мобілізації», – заявив Арахамія.

Депутат зазначив, що йому складно зрозуміти, чому хтось поширює подібну інформацію, однак він наголосив, що її точно не варто сприймати серйозно.

До слова, народні депутати подали понад 1300 поправок до урядового законопроєкту щодо зміни правил військової служби, мобілізації та військового обліку.

У першому читанні законопроєкт було ухвалено 7 лютого. Розгляд у другому читанні, як повідомлялося раніше, затримується.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: