Зеленський у Тирані зустрівся з президенткою Молдови: говорили про Придністров'я

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський провів зустріч зі своєю молдовською колегою Майєю Санду у Тирані. Говорили про ситуацію у Придністров'ї.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі своєю молдовською колегою Майєю Санду у рамках саміту «Україна – Південно-Східна Європа» у Тирані.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Молдова та проблема Придністров'я: чи може рф відкрити «Молдавський фронт»Про проблему Придністров'я, реальність сценарію нападу росії на Молдову і ті самі снарядні склади в Ковбасній – в матеріалі Слово і діло

Глави держав обговорили нещодавні події у невизнаному Придністров'ї, спроби росії дестабілізувати ситуацію та інструменти протистояння впливу Кремля.

«Ми абсолютно на вашому боці. Ми підтримуємо вас і ваших людей», – зазначив Зеленський.

На переговорах також порушувалася тема функціонування транспортних коридорів для експорту української продукції територією Молдови.

Нагадаємо, сьогодні учасники «з'їзду депутатів» у невизнаному Придністров'ї звернулися до країни-агресора росії з проханням «захистити» регіон на тлі економічної блокади та «посилення тиску» з боку Молдови.

У ГУР вже відреагували на цю подію. Там зазначили, що результати «з’їзду депутатів» явно не відповідають очікуванням Кремля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: