У ГУР відреагували на інформацію щодо ймовірного приєднання Придністров'я до рф

Читать на русском
Українські розвідники заявили, що інформація, що депутати невизнаного Придністров’я 28 лютого проситимуться до складу рф, не відповідає дійсності.
Укрінформ

Українські розвідники заявили, що інформація, що депутати невизнаного Придністров’я 28 лютого проситимуться до складу рф, не відповідає дійсності.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Молдова та проблема Придністров'я: чи може рф відкрити «Молдавський фронт»Про проблему Придністров'я, реальність сценарію нападу росії на Молдову і ті самі снарядні склади в Ковбасній – в матеріалі Слово і діло

Нещодавно з'явилась інформація, що так звані депутати Придністров'я планують просити російського диктатора володимира путіна приєднати регіон до складу рф під час з'їзду 28 лютого.

У ГУР цю інформацію спростували.

«За наявною інформацією, 28 лютого 2024 року депутати невизнаного Придністров’я на своєму з’їзді не планують звертатися до російського диктатора путіна з проханням увійти до складу рф», – йдеться у дописі.

Розвідники наголошують, що поширення інформації про начебто такі наміри є свідомою дезінформаційною кампанією, яка має на меті дестабілізувати ситуацію в регіоні.

Раніше повідомляли, що адміністрація президента росії у 2021 році розробила документ «Стратегічні цілі російської федерації в Республіці Молдова», в якому описується план взяття Молдови під свій контроль.

У травні минулого року влада Придністров'я попросила росію збільшити кількість «миротворців» у самопроголошеній республіці «через погіршення ризиків безпеки» у регіоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: