Апеляційна палата закрила справу судді Брагіної через строки давності

Читать на русском
Апеляційна інстанція підтримала прохання обвинуваченої служительки Феміди про звільнення її від кримінальної відповідальності.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закрила кримінальне провадження за обвинуваченням судді Київського окружного адміністративного суду Олександри Брагіної у відмові подати електронну декларацію у зв'язку із закінченням строків давності.

Таке рішення 21 лютого ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання обвинуваченої (Брагіної – ред.) - задовольнити. Вирок Вищого антикорупційного суду від 13.01.2023, яким (Брагіну – ред.) визнано винуватою у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ст. 366-3 КК України - скасувати та звільнити її від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності. Кримінальне провадження за обвинуваченням (Брагіної – ред.) у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ст. 366-3 КК України - закрити у зв'язку зі звільненням від кримінальної відповідальності», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, ВАКС визнав суддю Брагіну винуватою і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 51 тисяч грн з позбавленням права обіймати посади, зазначені у пункті 1, підпунктах «а», «в» пункту 2 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», окрім виборних посад, строком на один рік.

Сторона захисту подали апеляційну скаргу на це рішення. Апеляційна палата скаргу задовольнила і вирішила виправдати суддю Брагіну. Прокурор САП подав касацію на це рішення. Верховний суд призначив повторний апеляційний розгляд.

За версією обвинуваченням, попри можливість подати декларацію за 2020 рік суддя Брагіна цього не зробила. Дії судді кваліфіковані за ознаками кримінального проступку, передбаченого ст. 366-3 КК України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: