Антикорупційний суд закрив справу ексдиректора КБ «Артилерійське озброєння»

Читать на русском
Антикорупційний суд закрив справу колишнього керівника конструкторського бюро через сплив строків давності.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд закрив справу за обвинуваченням колишнього генерального директора державного підприємства «Конструкторське бюро «Артилерійське озброєння» Вадима Штепенка, якого САП спочатку обвинувачувала у зловживанні службовим становищем, а потім у службовій недбалості. У ній спливли строки давності.

Таке рішення 19 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Задовольнити клопотання обвинуваченого (Штепенка – ред.). Звільнити (Штепенка – ред.) у зв'язку із закінченням строків давності на підставі статті 49 КК від кримінальної відповідальності щодо обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367 КК. Закрити у зв'язку зі звільненням від кримінальної відповідальності кримінальне провадження щодо обвинувачення (Штепенка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 367 КК», – ідеться в рішенні.

Нагадаємо, Штепенка спочатку обвинувачували у зловживанні службовим становищем. За версією слідства, в 2015-2016 роках КБ «Артилерійське озброєння» закупило трансформатор за завищеними цінами. Як вказується, ДП уклало контракт на поставку трансформатору і шаф з ТОВ «Компанія Пром-Технологія» на загальну суму 1,89 млн грн. Однак, як встановило слідство, КБ «Артилерійське озброєння» придбало в комерційної фірми трансформатор вартістю 1,45 млн грн, коли його фактична вартість становила 115,6 тис. грн. Вказана ціна підтверджена висновком експертизи.

У 2022 році його оголошували в розшук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: