Апеляція ВАКС виправдала суддю Київського окружного адмінсуду Брагіну

Читать на русском
Апеляційна інстанція скасувала вирок, яким визнали винуватою судді столичного адмінсуду в умисному не поданні декларації.
Олександра Брагіна

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду виправдала суддю Київського окружного адміністративного суду Олександру Брагіну, яку раніше визнали винуватою в умисному не поданні електронної декларації за 2020 рік.

Таке рішення 14 березня ухвалила колегія суддів АП ВАКС у складі Даниїли Чорненької (головуюча), Інни Калугіної та Миколи Глотова, повідомляє «Слово і діло».

«Апеляційну скаргу обвинуваченої (Олександри Брагіної – ред.) задовольнити. Вирок Вищого антикорупційного суду від 13 січня 2023 року про обвинувачення (Олександри Брагіної – ред.) у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ст. 366-3 КК України, скасувати, а кримінальне провадження щодо (Олександри Брагіної – ред.) за ст. 366-3 КК України закрити на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України у зв'язку з встановленням відсутності в діянні складу кримінального правопорушення», – йдеться в рішенні.

Наразі підстави такого рішення невідомі, оскільки в реєстрі оприлюднена лише коротка частина вироку.

Як відомо, ВАКС визнав суддю Брагіну винуватою і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 51 тисяч грн з позбавленням права обіймати посади, зазначені у пункті 1, підпунктах «а», «в» пункту 2 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», окрім виборних посад, строком на один рік.

За версією обвинуваченням, попри можливість подати декларацію за 2020 рік суддя Брагіна цього не зробила. Дії судді кваліфіковані за ознаками кримінального проступку, передбаченого ст. 366-3 КК України.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили судді Київського ОАС Брагіній про підозру. В листопаді 2022 року обвинувальний акт стосовно судді Брагіної скерували до Вищого антикорупційного суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: