ВАКС оголосив вирок судді Київського окружного адмінсуду Брагіній

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив штраф з позбавленням права обіймати певні посади для судді київського регіонального адмінсуду.

Вищий антикорупційний суд визнав винуватою в умисній неподачі електронної декларації суддю Київського окружного адміністративного суду Олександру Брагіну. Їм призначили штраф з позбавленням права обіймати посади протягом року.

Таке рішення 13 січня ухвалив ВАКС, повідомляє прес-служба.

«13 січня колегія суддів ВАКС визнала винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-3 Кримінального кодексу України, суддю Київського окружного адміністративного суду. Їй призначене покарання у виді штрафу у розмірі 51 тис.грн. Її також позбавлено права обіймати посади, зазначені у пункті 1, підпунктах «а», «в» пункту 2 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», окрім виборних посад, строком на один рік», – інформує суд.

У самому повідомленні не вказується прізвище судді, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про судд Брагіну.

За версією обвинуваченням, попри можливість подати декларацію за 2020 рік суддя Брагіна цього не зробила. Дії судді кваліфіковані за ознаками кримінального проступку, передбаченого ст. 366-3 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу, або громадських робіт до 240 годин, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили судді Київського ОАС Брагіній про підозру. В листопаді 2022 року обвинувальний акт стосовно судді Брагіної скерували до Вищого антикорупційного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: