Три країни НАТО підписали угоду про розмінування Чорного моря

Читать на русском
Представники Туреччини, Болгарії та Румунії у четвер, 11 січня, підписали угоду про спільну боротьбу з морськими мінами у чорноморській акваторії.
Фото: AP

Представники Туреччини, Болгарії та Румунії у четвер, 11 січня, підписали у Стамбулі угоду про спільну боротьбу з морськими мінами у чорноморській акваторії.

Про це повідомляє Associated Press.

Стало відомо, скільки років потрібно на розмінування Чорного та Азовського морівНа операцію з розмінування акваторій Чорного та Азовського морів від вибухівки знадобиться не один рік.

Ініціатива спрямована на підвищення безпеки судноплавства, зокрема для суден, які перевозять зерно з України.

Зазначається, що країни мають намір створити спеціальну оперативну групу, яка займатиметься питаннями розмінування, зокрема захистом від мін, що дрейфують.

Дії щодо усунення мінної загрози в основному проводитимуться у територіальних водах та виняткових економічних зонах країн-учасниць.

«Міни становлять небезпеку для портів, мереж зв'язку та ключової водної інфраструктури. У наших інтересах і інтересах НАТО розробити контрзаходи проти цієї небезпеки», – наголосив заступник міністра оборони Болгарії Атанас Запрянов.

Нагадаємо, наприкінці грудня у Чорному морі на міні підірвалося цивільне судно, яке йшло завантажувати зерно.

Раніше у ВМС ЗСУ розповіли, скільки років потрібно на розмінування Чорного та Азовського морів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: