Президент закликав Раду якнайшвидше ухвалити закон про реформу БЕБ

Читать на русском
Володимир Зеленський сподівається, що закон про Бюро економічної безпеки (БЕБ) буде проголосовано найближчим часом.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський закликав Верховну раду якнайшвидше ухвалити законопроект, який передбачає реформування Бюро економічної безпеки.

Про це він заявив під час виступу на форумі «Зроблено в Україні» 26 лютого.

Зростання пенсій та прожиткового мінімуму, другий етап земельної реформи: головні зміни у 2024 роціВ Україні в 2024-му виростуть пенсії, прожитковий мінімум та мінімальна зарплата. Також стартував другий етап земельної реформи, а в липні набуде чинності закон про криміналізацію контрабанди.

«Працюємо над змінами в наших інститутах, щоб дати більшу впевненість бізнесу, зокрема, Верховній Раді треба провести реформу Бюро економічної безпеки. Мають бути закриті будь-які можливості державних органів тиснути на бізнес», – сказав Зеленський.

Президент звернувся до голови ВР Руслана Стефанчука, який був присутній у залі, із закликом проголосувати за законопроект найближчим часом.

«Дуже хочеться, щоб закон проголосували найближчим часом. Усі чекають. І дуже важливо, що всі чекають на Україні. Це дуже важливо. Щоб на термін голосування того чи іншого закону в Україні впливали саме українці», – додав Зеленський.

Нагадаємо, минулого тижня Рада провалила голосування за законопроект про реформу БЕБ. Документ встановлює вимоги до членів конкурсної комісії на обрання директора БЕБ та обов'язковість застосування поліграфа перед призначенням на посаду до відомства. Законопроект направили на повторне читання.

Приблизно в цей же час посли G7 застерегли владу України від реформування Бюро економічної безпеки, яке не відповідає вимогам європейської інтеграції та програми МВФ.

Зазначимо, цей законопроект також розкритикували бізнес-асоціації та антикорупційні активісти через те, що він не містить належних механізмів переатестації та звільнення непорядних співробітників Бюро.

Як повідомлялося, сьогодні Зеленський оголосив про старт нової економічної платформи «Зроблено в Україні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: