Бюро економічної безпеки: чи буде ефективним нове відомство

Читать на русском
Олег Ліснийполітолог

У четвер, 3 вересня, Верховна рада ухвалила в першому читанні закон про створення Бюро економічної безпеки. Новий орган повинен стати єдиним, що займатиметься розслідуванням фінансових злочинів та в майбутньому замінить податкову міліцію. У коментарі «Слово і діло» політолог Олег Лісний зазнначив, що окремий орган для розслідування економічних злочинів збалансує правоохоронну систему, проте повинен буде продемонструвати швидкі результати, що отримати довіру суспільства.

«Сподіваюся, що в інших правоохоронних органів заберуть економічну складову, я маю на увазі СБУ, і сконцентрують всі справи в єдиному відомстві, але оптимізм стриманий. Останніми роками створено дуже багато нових правоохоронних органів, але, на жаль, поки, що в боротьбі з корупцією та організованою злочинністю особливих результатів ми не маємо», – наголосив Лісний.

Він додав, що новий правоохоронний орган, який створюється, повинен буде показати результат, щоб отримати довіру, оскільки за останні роки антикорупційні органи не продемонстрували швидких успіхів.

«Про очікувані результати говорити зарано, але головне, щоб цей орган був створений не просто для піару або з політичною метою. Головне, щоб ті гроші, які будуть виділяти на кожного співробітника, поверталися в багатозначній кількості. Бо, наприклад, антикорупційні органи обіцяли багато, але досить дорого обходяться суспільству», – підсумував Олег Лісний.

Законопроект представив голова фінкомітету ВР Данило Гетманцев.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» писало, про що говорили на Погоджувальній раді нардепи.

Нагадаємо, до річниці роботи парламенту IX скликання «Слово і діло» склало топ народних депутатів, які краще і гірше за всіх виконують обіцянки у фракціях і групах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: