Гетманцев назвав терміни перезавантаження Бюро економічної безпеки

Читать на русском
Перезавантаження Бюро економічної безпеки – атестація працівників, призначення нового керівника – може відбутися до кінця року.
Фото: РБК-Україна

Голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев прогнозує, що до кінця року роботу Бюро економічної безпеки буде перезавантажено.

Він сказав про це в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Думаю, що до кінця року ми повинні вже навести там лад повністю. Зміни до законодавства, і разом з ними атестацію провести і призначити нового керівника за участі міжнародників. До речі, те ж саме ми хочемо зробити і в митниці, і в податковій», – розповів нардеп.

Головне питання до керівника БЕБ, за словами Гетманцева, – неефективність. Він зазначив, що діяльністю органу незадоволені як в Україні, так і міжнародні партнери.

«Тому у меморандумі (МВФ – ред.) ми бачимо пункт про перезавантаження. БЕБ – це найважливіший орган у сфері контролю за використанням фінансів, які вони надають нам зараз і будуть надавати на відновлення. Це орган номер один. І залишити цей напрям в тому стані, в якому він є зараз, неможливо. Податкові міліціонери не повинні складати 80% від персонального складу», – сказав він.

Нагадаємо, у меморандумі з Міжнародним валютним фондом є зобов'язання України перезавантажити Бюро економічної безпеки.

У лютому комітет Ради з питань фінансів, податкової та митної політики визнав незадовільною роботу керівництва БЕБ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: