Понад 90% підприємств вже відновили роботу і виходять на довоєнні потужності – Шмигаль

Читать на русском
Після вторгнення рф економіка України впала на 30%, але зараз понад 90% підприємств відновили роботу. Про це повідомив прем’єр Шмигаль.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Економіка України продовжує відновлюватись після повномасштабного вторгнення рф. Переважна більшість бізнесу вже відновила свою роботу.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на форумі «Зроблено в Україні»

Як за рік змінилася економічна ситуація в УкраїніЯк за останній рік в Україні змінилися курс долара, ВВП, рівень інфляції, облікова ставка, обсяг держборгу та інші економічні показники.

«Після вторгнення росії українська економіка впала на 30%. Експерти пророкували крах української економіки, але недооцінили її. Наразі понад 90% українських підприємств відновили свою роботу та повертаються до довоєнних потужностей», – розповів глава уряду.

Він додав, що найбільші темпи відновлення демонструють такі галузі як будівництво, сільське господарство, внутрішня торгівля, переробна промисловість.

«Прогнозуємо цьогоріч додатково збільшити ВВП на 0,14%, це 4 мільярди гривень надходження до бюджету», – сказав Шмигаль.

Нагадаємо, що сьогодні президент Володимир Зеленський презентував платформу «Зроблено в Україні», яка, за його словами, має стати майданчиком для діалогу між державою та українськими підприємцями.

Раніше прем'єр Шмигаль спрогнозував, які галузі стануть основою економіки після війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: