Зеленський затвердив підписами створення Ради з підтримки бізнесу і платформи «Зроблено в Україні»

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський підписав укази про створення Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану та Всеукраїнської економічної платформи Зроблено в Україні.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав укази про створення Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану та Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні».

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

«Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про невідкладні заходи із забезпечення економічної безпеки на період дії правового режиму воєнного стану» №30/2024. Згідно з указом при Президентові України утворюється консультативно-дорадчий орган – Рада з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану», – йдеться у повідомленні.

Максимальна та мінімальна ставка податку на доходи фізосіб в країнах світуМаксимальна та мінімальна ставка ПДФО у країнах світу – на інфографіці. Найвища ставка у Фінляндії, найнижча – у Молдові.

Відомо, що створена Рада сприятиме консолідації зусиль держави та бізнесу в умовах воєнного стану, збереженню та розвитку підприємницького потенціалу. Її основними завданнями є:

  • системний аналіз забезпечення в умовах воєнного стану права на підприємницьку діяльність,
  • формування держполітики щодо гарантування права на підприємництво,
  • напрацювання та внесення на розгляд президента України пропозицій щодо шляхів розв’язання проблемних питань.

Також Зеленський своїм підписом започаткував Всеукраїнську економічну платформу «Зроблено в Україні». Це було зроблено для забезпечення ефективного діалогу і об’єднання зусиль влади та бізнесу для подолання викликів і наслідків, спричинених збройною агресією рф проти України. Також платформу створюють для стимулювання ділової активності українських виробників, популяризації та просування українського продукту, а покращення інвестиційного клімату.

Раніше повідомляли, що до Всеукраїнської економічної платформи зможуть долучитися представники малого, середнього та великого бізнесу із різних регіонів країни.

Нещодавно Зеленський пообіцяв, що уряд представить зміни до закону про Бюро економічної безпеки та деяких інших законів, щоб «максимально обмежити потенціал будь-якого можливого тиску на «білий», легальний бізнес».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: