Шмигаль спрогнозував, які галузі стануть основою економіки після війни

Читать на русском
Український уряд прогнозує, що одразу шість секторів стануть основою економіки майбутнього. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Український уряд прогнозує, що одразу шість секторів стануть основою економіки майбутнього.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на Київському міжнародному економічному форумі, його цитує пресслужба Кабміну.

В ООН оцінили вартість післявоєнного відновлення України: яка сумаНезважаючи на фінансову допомогу з боку міжнародних організацій, за оцінками ООН, економіка України у 2023 році перебуватиме у стагнації.

За його словами, до цього списку увійдуть військово-промисловий комплекс, аграрна галузь, енергетика, ІТ, будівництво та машинобудування.

Він зазначив, що у сфері ВПК значне зростання є вже зараз.

«Є велике державне замовлення. На закупівлі Міноборони передбачається 400 млрд грн цього і наступного року. Цього року додатково направили 40 млрд грн на закупівлю дронів», – сказав Шмигаль.

Агросектор, у свою чергу, становить основну частку валютної виручки нашої держави.

«Енергетика. Ми можемо бути газовим сейфом Європи. Вже сьогодні понад 3 млрд кубометрів газу європейські компанії зберігають у наших сховищах. Будемо частиною європейського енергетичного ринку. Робимо наголос спільно з Європою та США на виробництві водню в майбутньому», – розповів прем'єр.

Окрім того, очікується, що сфера IT також покаже зростання, а будівництво стане важливим напрямком, «адже після закінчення війни Україна відновлюватиме все житло та інфраструктуру».

«Шоста галузь – наше машинобудування. Стимулюватимемо з бюджету та збільшуватимемо замовлення: не тільки для сектору безпеки та оборони, а й цивільного сектору», – резюмував Шмигаль.

Нагадаємо, у вересні глава Кабміну назвав пріоритетні напрямки бюджету на наступний рік.

Раніше уряд визначив 5 пріоритетів у відновленні країни у 2023 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: