У ЗСУ розповіли про ситуацію на Авдіївському напрямку після відходу з Ласточкиного

Читать на русском
Російська армія після окупації Ласточкиного намагається наступати на Орлівку. Тут ворог здійснює штурмові дії одразу з трьох сторін.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Російська армія після окупації Ласточкиного намагається наступати на Орлівку. Тут ворог робить штурмові дії одразу з трьох сторін.

Про це повідомив речник ОСУВ «Таврія» Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

Оборона Авдіївки: що відомо про ситуацію на одній із найгарячіших точок фронтуЩо відомо про ситуацію із обороною Авдіївки на Донеччині – на інфографіці. У місті критична обстановка.

Він розповів, що рішення про відхід з Ласточкиного було обумовлено складними рельєфними умовами.

«Сили оборони справді відійшли від селища Ласточкине, яке розташоване відразу на захід після Авдіївки. Там складний рельєф, такий каскад невеликих водоймищ, і це кваліфікується як стабілізація лінії оборони, певне вирівнювання. Противник продовжує спроби наступальних дій у напрямку Орлівки, він веде їх на трьох напрямках, але не має успіху», – повідомив речник.

Він наголосив, що Сили оборони продовжують знищувати ворога, який проводить наступ збільшеними штурмовими групами, «не шкодуючи свого «гарматного м'яса».

Росіяни також використовують авіацію та артилерію та часто атакують фортифікаційні споруди та населені пункти.

«Руйнівна здатність їх бомб дуже велика. Вони перетворюють фортифікації, населені пункти на суцільні руїни, де нема за що вхопитися. Тому наші підрозділи змушені подекуди відходити з позицій. Але я наголошую, що лінія бойового зіткнення залишається динамічною, здійснюється певний маневр на позиції, які більш захищені», – резюмував Лиховій.

Нагадаємо, що сьогодні підрозділи ЗСУ здійснили відхід від Ласточкиного, щоб організувати оборону по лінії населених пунктів Орлівка - Тоненьке - Бердичі і не допустити подальшого просування противника.

А 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українські війська вийшли з Авдіївки, щоб уникнути оточення ворогом. Президент Зеленський прокоментував вихід ЗСУ з Авдіївки, наголосивши, що це було вірним рішенням, щоб зберегти життя бійців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: