Росія формує «добровольчий корпус» для боїв під Авдіївкою – ГУР

Читать на русском
У рф зараз формують добровольчий корпус з 18 тисяч осіб. Це, зокрема, усі колишні вагнерівці.
Фото: armyinform.com.ua

Росії формує новий корпус добровольців, куди увійдуть колишні «вагнерівці». Вже зараз вони беруть участь у боях у районі Авдіївки Донецької області.

Про це сказав заступник начальника Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України генерал-майор Вадим Скібіцький в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Скільки іноземних добровольців та з яких країн загинули на війні в УкраїніСкільки іноземних добровольців та з яких країн загинули на фронті під час повномасштабної війни – на інфографіці.

«В росії зараз формують «добровольчий корпус» з 18 тисяч осіб. Це, зокрема, всі колишні вагнерівці, керує цим Міністерство оборони. Вони зараз діють і в районі Авдіївки. Ось і бригада Ветерани – це і є «добровольчий корпус», який застосовує росія. Так, їх активно використовують через те, що вони мають бойовий досвід. Тобто, на полі бою їх зараз можна побачити», – розповів він.

За словами Скібіцького, у цьому новому корпусі окупанти використовують такий самий підхід, який застосовував Вагнер у Бахмуті.

«Це постійні штурмові дії та досягнення результату будь-якою ціною. Що стосується зарплати, то вона там майже така сама, як і в Збройних силах росії. Але у «Вагнера» зарплата була вищою, і «Вагнер» дуже цінував своїх інструкторів та командирів», – додав він.

Нагадаємо, в лютому армія рф почала перекидати вцілілі підрозділи з-під Авдіївки на інші напрямки. А генсек НАТО пояснив, чому російським військам вдалося захопити Авдіївку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: