Генсек НАТО пояснив, чому російським військам вдалося захопити Авдіївку

Читать на русском
Генсек НАТО вважає, що російським військам вдалося захопити Авдіївку, заручившись підтримкою Ірану та Північної Кореї.
Getty Image

Росіяни змогли захопити Авдіївку, заручившись підтримкою Ірану та Північної Кореї, а також наростивши темпи мобілізації та виробництва зброї.

Таку думку висловив генеральний секретар Єнс Столтенберг в інтерв'ю «Радіо Свобода».

Оборона Авдіївки: що відомо про ситуацію на одній із найгарячіших точок фронтуЩо відомо про ситуацію із обороною Авдіївки на Донеччині – на інфографіці. У місті критична обстановка.

Зокрема, генсек вважає, що перші помітні військові успіхи російської армії за останні місяці є наслідком співпраці з Іраном та КНДР. При цьому, на його думку, захопити Авдіївку ворогу вдалося завдяки нарощенню виробництва зброї і мобілізації додаткових сил.

За словами Столтенберга, це робить важливим, щоб союзники по НАТО надавали військову підтримку, боєприпаси та інші види допомоги Україні.

«Але, звісно, також, щоб Україна була здатна отримати необхідні сили й мобілізувати особовий склад, необхідний для продовження боротьби з російськими загарбниками», – додав він.

При цьому, на думку Столтенберга, захоплення Авдіївки істотно не вплине на ситуацію на фронті.

«Ми не віримо, що той факт, що українські війська відступили з Авдіївки, сам по собі істотно змінить стратегічну ситуацію. Водночас це нагадує нам про те, що росія готова пожертвувати багатьма солдатами лише задля незначних територіальних здобутків», – підсумував генсек.

Нагадаємо, у Пентагоні відхід українських сил з Авдіївки назвали «стратегічним» – задля збереження власної артилерії та снарядів, яких критично бракує, без допомоги Сполучених Штатів. При цьому, оборонне відомство США запевняє, що здатне забезпечити відправку нової допомоги Україні у стислі терміни одразу після того, як Конгрес ухвалить законопроєкт.

Своєю чергою глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що ЗСУ не втратили б Авдіївку, якби Україна «отримала всі артилерійські боєприпаси, необхідні нам для його захисту».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: