Скільки українців довіряють новому головнокомандувачу ЗСУ Сирському – соцопитування

Читать на русском
Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському висловили довіру менше половини українців, найвищу довіру зберігає колишній головком Валерій Залужний — понад 90 відсотків.
фото Олександр Сирський / Telegram

Новому головнокомандувачу Збройних сил України Олександру Сирському поки що довіряють менше половини опитаних українців. До трійки лідерів довіри увійшли колишній головком ЗСУ Валерій Залужний, голова ГУР Кирило Буданов та президент Володимир Зеленський.

Такі результати нового соцопитування від КМІС, проведеного з 5 по 10 лютого 2024 року.

Нове військове керівництво України: які кадрові перестановки провів ЗеленськийЗміни у військовому керівництві України після відставки головнокомандувача Валерія Залужного – на інфографіці.

Так, новому головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському формально довіряють 40% опитаних, не довіряють – 21%, а 4% мають невизначене відношення.

«Водночас 35% не знали його в лютому (і 48% не знали його в грудні). У перерахунку на тих, хто його знає, у лютому йому довіряють 62%, не довіряють – 33%. У грудні співвідношення було 63% проти 29%, тобто, порівняно з груднем, ставлення до нього практично не змінилося», – сказано в повідомленні КМІС.

Під час опитування 94% респондентів висловили довіру ексголовнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, 66% - голові ГУР МОУ Кирилу Буданову (показник зріс з 60% у грудні 2023 року), а також 64% довіряють президентові України Володимиру Зеленському).

У лідери довіри українців також входить волонтер Сергій Притула, проте його рейтинг довіри знизився до 61% порівняно з 69% у грудні, водночас недовіра зросла з 25% до 33%.

Нагадаємо, нещодавно Сирський розповів про нові завдання на посаді головнокомандувача ЗСУ. Президент Володимир Зеленський також розповів, що чекає від його команди.

Раніше Зеленський провів першу ставку із новим головкомом ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: