Ігнат прокоментував збиття другого російського літака А-50

Читать на русском
Ігнат заявив, що збиття другого російського літака А-50 - це знакова подія. За його словами, ще рік тому Повітряні сили могли тільки мріяти про це.
фото: росЗМІ

Збиття другого російського літака дальнього радіолокаційного виявлення А-50 для ЗСУ стала знаковою подією. Ще рік тому Повітряні сили могли тільки «мріяти про це».

Про це речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповідає в ефірі телемарафону.

Знищені та пошкоджені російські літаки: топ втрат за час великої війниНа інфографіці – найзначніші втрати росії у літаках під час повномасштабної війни. Загалом рф втратила 329 літаків.

«Командувач Повітряних сил ЗСУ Олещук подякував ГУР МО, не просто так, тому що є їхня участь, і подякував усім, хто долучився до цього збиття. Враження таких цілей, а це вже другий такий літак, про які ще рік тому Повітряні сили могли лише мріяти — це знакова подія. Це потужна спецоперація, як і інші, зокрема, ураження об’єктів у Криму. Повітряні сили долучалися до знищення штабу Чорноморського флоту, кораблів крилатими ракетами, підводного човна. Тому це все — результат спільної роботи і Повітряних сил, інших складових Сил Оборони, зокрема, ГУР МО», — розповів Ігнат.

При цьому, речник зазначив, що можливість діставати окупантів там, де вони не чекають там, говорить про те, що росіяни матимуть менше можливостей на у розвідувальному напрямку на території України.

«А-50 — це повітряний радар, який літає, що дозволяє йому глибоко бачити на території нашої держави, сканувати, проводити радіолокаційну розвідку, бачити всі повітряні цілі, які літають в радіусі 600 км від його розташування і виявляти наші РЛС та засоби ППО. Тому та цінна інформація, яку він збирає, передається в режимі реального часу на повітряний пункт управління такий, яким є літак Іл-22 та на наземні командні пункти. Противник планує удари, враховуючи цю цінну інформацію. Тому А-50 — це дуже цінна ціль для нас, не так багато їх в росії залишилося», — сказав Ігнат.

Також він додав, що, за словами керівника ГУР МО Кирила Буданова, країна-агресора загалом має 8 таки «повітряних радарів» і не всі вони в «робочому стані».

Нагадаємо, що це другий збитий А-50 за останній час. У середині січня ЗСУ знищили А-50 та пошкодили літак Іл-22М, що знаходилися над акваторією Азовського моря. У літаку загинув увесь екіпаж.

На інфографіці – найбільш значні втрати росії в літаках під час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: