Зеленський упевнений у своїй перемозі на виборах, якби вони відбулися

Читать на русском
Зеленський заявив, що має найбільшу підтримку у суспільстві, тому він би виграв президентські вибори у разі їх проведення.
Фото: AP

Президент Володимир Зеленський упевнений, що переміг би на виборах навесні, якби вони відбулися.

Він сказав про це в інтерв'ю FOX News.

Зеленський відповів, чи балотуватиметься на другий президентський термінВолодимир Зеленський заявив, що не має наміру йти на другий президентський термін після війни. Але якщо вибори будуть під час війни, то він балотуватиметься.

Відповідаючи на запитання журналіста про президентські вибори навесні 2024 року, Зеленський наголосив, що не скасовував їх – вибори не можна проводити під час воєнного стану.

«Це не мій новий закон. Це закон України, який був із самого початку. Отже, ніхто це не скасовував», – сказав він.

Зеленський також відкинув можливі зауваження, що він хоче зберегти владу. «Це нісенітниця, тому що зараз у мене найбільша підтримка у суспільстві. Отже, якщо ми проведемо ці вибори зараз, люди оберуть мене. Тож я не намагаюся залишитися при владі, бо я виграю вибори, якщо вони відбудуться зараз. Тому єдиний спосіб провести вибори зараз – це змінити законодавство», – заявив він.

Нагадаємо, у грудні Зеленський говорив, що готовий провести вибори у березні 2024-го, але більшість українців цього не підтримують.

Останнє опитування показало, що за проведення президентських виборів під час війни виступають лише 15% українців. Більшість громадян вважають, що Зеленський має залишатися на посаді до кінця воєнного стану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: