Зеленський заявив, що готовий провести вибори, але українці цього не підтримують

Читать на русском
Зеленський запевнив, що він готовий до проведення виборів, однак українці проти цього. Тож вибори мають відбутися щойно безпекова ситуація стабілізується.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий провести вибори у березні наступного року, але більшість українців цього не підтримують, вважаючи голосування в умовах війни «небезпечним та безглуздим».

Він сказав про це в інтерв'ю Associated Press.

Як часто та яким ЗМІ дає інтерв'ю Зеленський під час повномасштабної війниУ світових та українських ЗМІ на місяць з'являється у середньому шість інтерв'ю з Володимиром Зеленським. 97 відсотків інтерв'ю президент дає іноземним журналістам.

В інтерв'ю Зеленський зазначив, що повномасштабна війна унеможливила проведення президентських виборів в Україні, запланованих, згідно з Конституцією, на березень 2024-го.

Видання цитує слова президента, що він готовий провести вибори, але українці цього не підтримують.

Вибори мають відбутися як тільки ситуація з безпекою стабілізується, додав він.

За словами Зеленського, «немає слів, щоб описати, наскільки складна ця робота, але він також не може собі уявити, що залишить цю посаду». «Чесно кажучи, ви не можете це зробити. Це було б дуже несправедливо, неправильно і безумовно демотивувало б», – сказав він.

Крім того, глава держави прокоментував майбутні вибори в росії: за його словами, голосування не буде демократичним і всі знають, яким буде результат. Він додав, що світ має визнати результати виборів нелегітимними.

Нагадаємо, на початку листопада Зеленський поставив крапку у питанні проведення виборів в Україні, заявивши, що в умовах війни «безвідповідально вкидати цю тематику в суспільство».

У Центральній виборчій комісії пояснили, що буде із повноваженнями Зеленського без виборів навесні 2024 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: