G7 на роковини вторгнення пообіцяє збільшити військову допомогу Україні – проєкт резолюції

Читать на русском
G7 збирається 24 лютого запевнити Володимира Зеленського у подальшій підтримці та пообіцяти посилення військової допомоги.
DPA photo

Країни «Великої сімки» планують провести 24 лютого саміт, а також телефонну розмову із президентом Володимиром Зеленським. G7, зокрема, намагатиметься запевнити, що підтримка України не ослабне.

Про це пише Bloomberg із посиланням на проєкт резолюції.

Росія більше не сприймається країнами G7 як головна загроза – дослідженняЛише дві країни G7 сприймають росію як головну загрозу для світу. При цьому зросла стурбованість міграцією, тероризмом та змінами клімату.

Союзники пообіцяють збільшити свою військову допомогу, а також можливості з виробництва та доставки зброї. Також «Велика сімка» закликає росію вивести свої збройні сили з України та пообіцяє не визнавати російських «виборів» на окупованих територіях.

Крім того, G7 введе нові санкції проти росії та подвоїть зусилля щодо забезпечення обмеження цін на російську нафту. Союзники засудять Північну Корею за надання рф балістичних ракет, закличуть Іран припинити надавати Москві військову допомогу і «висловлять занепокоєння» з приводу товарів, що використовуються у військових цілях та поставляються через Китай.

Щодо російських активів, то в резолюції буде підтвердження, що вони залишаться замороженими до відшкодування Україні збитків.

Нагадаємо, посли Європейського Союзу погодили 13-й пакет санкцій проти росії. До нього увійшли близько 200 компаній та фізичних осіб.

Британія також розширила санкції проти росії до других роковин повномасштабного вторгнення в Україну.

США оголосять про нові санкції у п'ятницю. Вони також присвячені другим роковинам вторгнення, але будуть доповнені спеціальними обмеженнями у зв'язку зі смертю Навального.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: