США не мають підтверджень, що Іран передав росії балістичні ракети – Кірбі

Читать на русском
США не підтверджують передачу іранських балістичних ракет росії, але переговори щодо їх постачання активно просуваються.
Фото: static.prsa.pl

У США поки немає інформації про те, що Іран передав росії балістичні ракети. Водночас офіційний Вашингтон вважає, що переговори між Москвою і Тегераном про поставки ракет активно просуваються.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу, повідомляють Politico та Associated Press.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

Посадовець нагадав, що напередодні агентство Reuters опублікувало матеріал, в якому йдеться про передачу Іраном сотень балістичних ракет росії. За його словами, стаття базується на коментарях іранських урядовців, «які вихваляються тим, що надали Кремлю ракети».

«Ми не бачили жодного підтвердження того, що ракети дійсно перемістилися з Ірану в росію. Але у нас немає підстав вважати, що вони не будуть доставлені туди Іраном у майбутньому», – зазначив він.

Також Кірбі заявив, що США найближчими днями запровадять додаткові санкції проти Ірану через постачання росії безпілотників та інших технологій для використання у війні проти України. За його словами, надання балістичних ракет росії зустрінуть ще більшими санкціями й діями в ООН.

«Раніше ми вже продемонстрували, що здатні вживати заходів у відповідь на військове партнерство між росією і Іраном. Ми будемо робити це і в майбутньому у відповідь на постійну підтримку Іраном жорстокої війни росії в Україні», – наголосив Кірбі.

Нагадаємо, у США планують оголосити новий пакет санкцій проти рф до другої річниці вторгнення в Україну у суботу, 24 лютого, і смерті російського політика Олексія Навального.

Також повідомлялося, що українська розвідка перевіряє дані ЗМІ про те, що Іран передав росії кілька партій балістичних ракет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: